pozwala na dowolne modyfikacje wszystkich swoich propozycji
Aby sprostać oczekiwaniom naszych gości jesteśmy w stanie przygotować dowolne menu, które zaspokoi wymagania podniebienia Waszych gości.
Wymienione zestawy są przykładowymi propozycjami, które można dowolnie zmieniać.
Aby uzyskać więcej informacji prosimy o kontakt z nami.
Menu na chrzciny

OBIAD
Rosół z makaronem
Danie główne
do wyboru:
Rolada śląska, kluski, kapusta czerwona i biała zamażana
Sakiewki wieprzowe lub drobiowe faszerowane po szwardzwaldzku, pieczone ziemniaki z tymiankiem, bukiet warzyw lub surówka
Kotlet devolay, ziemniaki lub frytki, zestaw surówek
Grillowany filet z kurczaka w sosie śmietanowo-pieczarkowym, pieczone ziemniaki w ziołach lub kolorowy ryż, fasolka szparagowa z migdałami.
Roladka drobiowa nadziewana serem camembert i żurawiną otulona kokosem, mini buraczki w glazurze miodowej, ziemniaczki pieczone

DESER
Tort śmietankowy, śmietankowo-czekoladowy
Trzy rodzaje ciast deserowych po 1,5 kawałka na osobę

ZIMNA PŁYTA
Półmiski pieczonych mięs na zimno ( schab nadziewany śliwką, karczek w staropolskiej marynacie, terriny drobiowe faszerowane suszonymi pomidorami i kaparami, gniazdka przepiórcze)
Deski z serami (sery żółte, pleśniowe, rolada serowa, camembert w sezamie i kolorowym pieprzu).
Tymbaliki drobiowe, szynka z musem chrzanowym
Sałatka (1 do wyboru)
( królewska z brokułami i grillowaną piersią drobiową, caprese) możliwość zamiany na inną.
Pieczywo, masło

NAPOJE
W cenę wliczono soki owocowe w dzbankach.
Woda mineralna w dzbankach z miętą i cytryną .
Kawa i herbata – bez ograniczeń.
Napoje typu: Cola cola, Sprite, Fanta – według zużycia
Szpajza cytrynowa – miska (6-8 osób) – 50zł
Szpajza czekoladowa – miska (6-8 osób) – 55zł
Fontanna czekoladowa lub Fondue z owocami – za dopłatą.
Menu na urodziny

KOLACJA
Jedna do wyboru:
KOLACJA(1 do wyboru)
Wieżyczka drobiowa faszerowana brokułem, serem lazur i suszonymi pomidorami z sosem śmietanowo szpinakowym podawana z zapiekanymi kulkami ryżowymi lub ziemniakami opiekanymi
Faworek drobiowy zapiekany w cieście z serem ementalerem i orzechami włoskimi, ryż z warzywami lub zapiekane ziemniaki, surówka
Trójkąty wieprzowe faszerowane po zbójnicku, pieczone ziemniaki z tymiankiem, bukiet warzyw lub surówka
Kotlet devolay, ziemniaki lub frytki, zestaw surówek
Eskalopki z kurczaka w sosie śmietanowo-pieczarkowym, pieczone ziemniaki lub kolorowy ryż, fasolka szparagowa z migdałami.
Grillowane fileciki z kurczaka otulone bekonem z odrobiną sosu serowego, pieczone ziemniaki lub frytki i bukiet warzyw z sosem maślanym lub surówka
Polędwiczki wieprzowe w asyście sosu z leśnych grzybów, kluski Św. Huberta, bukiet warzyw lub zestaw surówek.
Zawijaniec drobiowy faszerowany warzywami, pieczone ziemniaki z tymiankiem, bukiet warzyw lub zestaw surówek.
Schab po chłopsku (placki ziemniaczane przekładane kotletem i kapustą kiszoną zasmażaną z sosem grzybowym, )
KOLACJA II
Do wyboru:
Strogonow
Bogracz Potrawka z curry z kurczaka z mlekiem kokosowym

DESER
Tort śmietanowy.
Trzy rodzaje ciast deserowych po 1,5 kawałka na osobę

ZIMNA PŁYTA
Półmiski pieczonych mięs na zimno ( schab nadziewany śliwką, karczek w staropolskiej marynacie, schab w sezamie)
Deski z serami (sery żółte, pleśniowe, rolada serowa, camembert w sezamie i kolorowym pieprzu).
Śledziki podane na grzankach
Tymbaliki drobiowe/ szynka w galarecie z z musem chrzanowym
Mix mini zakąsek na ciepło: kabanos w cieście, wytrawna muffinka z serem i pieczarkami oraz ślimaczki z ciasta francuskiego z salami, podane z dipem czosnkowym
Dwa rodzaje sałatek ( grecka z serem feta, makaronowa z brokułami) możliwość zamiany na inną.
Pieczywo, masło

NAPOJE
W cenę wliczono sok owocowy w dzbankach – bez ograniczeń
Woda mineralna w dzbankach z miętą i cytryną – bez ograniczeń
Kawa i herbata – bez ograniczeń.
Napoje typu: Cola cola, Sprite, Fanta – według zużycia
Szpajza cytrynowa – miska (6-8 osób) – 30zł
Szpajza czekoladowa – miska (6-8 osób) – 35zł
Fontanna czekoladowa z owocami – za dopłatą.
Fondue czekoladowe z owocami za dopłatą
Menu na jubileusze

OBIAD
Obiad
Rosół z makaronem, krem brokułowy, brokułowo-selerowy, krem z pieczarek
Danie główne
Trzy rodzaje mięsa po dwa kawałki na osobę ( rolada wieprzowa, udka z kurczaka faszerowane mozzarelą i suszonymi pomidorami , pieczeń biała z leśnym akcentem).
Kluski jasne i ciemne
Kapusta czerwona, biała kapusta zasmażana.

DESER
Tort do wyboru( śmietankowy, śmietankowo-czekoladowy, śmietankowo-truskawkowy)
Trzy rodzaje ciast deserowych po 1,5 kawałka lub do wyboru deser bananowy-migdałowy, panna cotta na musie truskawkowym

ZIMNA PŁYTA
Półmiski pieczonych mięs na zimno ( schab nadziewany śliwką, karczek w staropolskiej marynacie, terriny drobiowe faszerowane suszonymi pomidorami i kaparami, gniazdka przepiórcze)
Deski z serami (sery żółte, pleśniowe, rolada serowa, camembert w sezamie i kolorowym pieprzu).
Śledziki podane na grzankach
Tymbaliki drobiowe, szynka z musem chrzanowym
Mix mini zakąsek na ciepło: kabanos w cieście, wytrawna muffinka z serem i pieczarkami oraz ślimaczki z ciasta francuskiego z salami, podane z dipem czosnkowym
Dwa rodzaje sałatek ( sałatka królewska z brokułami i grillowaną piersią drobiową, caprese) możliwość zamiany na inną.
Pieczywo, bułeczki z pieca

KOLACJA
Do wyboru:
Srogonow,
Bogracz
Potrawka curry z mleczkiem kokosowym podana z bagietką
Barszcz z pasztecikiem lub krokietem
Vol-au -vent z kurkami z gulaszem drobiowym lub wieprzowym

NAPOJE
W cenę wliczono soki owocowe w dzbankach – bez ograniczeń
Woda mineralna w dzbankach z miętą i cytryną – bez ograniczeń
Kawa i herbata – bez ograniczeń.
Napoje typu: Cola cola, Sprite, Fanta – według zużycia

DODATKI
Szpajza cytrynowa – miska (6-8 osób) – 50zł
Szpajza czekoladowa – miska (6-8 osób) – 55zł
Fondue czekoladowe z owocami – za dopłatą
Fontanna czekoladowa z owocami – za dopłatą.
Menu Komunijne

OBIAD
Rosół z makaronem
Danie główne:
Cztery rodzaje mięsa po dwa kawałki na osobę ( rolada wieprzowa , udka z kurczaka po królewsku, indyk faszerowany, pieczeń wieprzowa z leśnym akcentem).
Kluski jasne i ciemne.
Kapusta czerwona, biała kapusta zasmażana.
DESER
Trzy rodzaje ciast deserowych
Tort śmietankowy w postaci książki.
Lody waniliowe na musie truskawkowym z różyczką bitej śmietany

ZIMNA PŁYTA
Półmiski pieczonych mięs na zimno (schab nadziewany śliwką, karczek w staropolskiej marynacie, schab w sezamie)
Deski z serami (sery żółte, pleśniowe, rolada serowa, camembert w sezamie i kolorowym pieprzu).
.
Tymbaliki drobiowe, szynka z musem chrzanowym
Jajka faszerowane
Dwa rodzaje sałatek (sałatka królewska z grillowanym kurczakiem i brokułami, caprese)
Pieczywo, masło .

KOLACJA
Do wyboru:
Potrawka z kurczaka z mleczkiem kokosowym lub Strogonow

NAPOJE
W cenę wliczono sok owocowy w dzbankach – 0, 5 l /os.
Woda mineralna w dzbankach z miętą i cytryną – 0, 5l/os.
Kawa i herbata – bez ograniczeń.
Napoje typu: Cola cola, Sprite, Fanta – według zużycia
Fondue czekoladowe z owocami – za dopłatą
Fontanna czekoladowa z owocami – za dopłatą.
Menu weselne 1

OBIAD
Rosół z makaronem
Trzy rodzaje mięsa po dwa kawałki na osobę ( rolada wieprzowa, udka z kurczaka po królewsku, pieczeń wieprzowa z leśnym akcentem)
Kluski jasne i ciemne, ziemniaki.
Kapusta czerwona, biała kapusta zasmażana, surówka z białej kapusty.

DESER
Cztery rodzaje ciast deserowych po 1,5 kawałka na osobę.

ZIMNA PŁYTA
Półmiski pieczonych mięs na zimno i wędlin ( schab nadziewany śliwką, karczek w staropolskiej marynacie, terriny drobiowe faszerowane suszonymi pomidorami i kaparami)
Deski z serami (sery żółte, pleśniowe, rolada serowa, camembert w sezamie i kolorowym pieprzu).
Platery rybne ( śledziki, mix ryb wędzonych).
Tymbaliki drobiowe, szynka z musem chrzanowym
Jajka faszerowane.
Dwa rodzaje sałatek
Pieczywo, bułeczki z pieca, masło czosnkowe.

KOLACJA I (do wyboru)
Grillowane fileciki z kurczaka otulone bekonem z sosem serowym, pieczone ziemniaki lub frytki i bukiet warzyw.
Udziec wieprzowy serwowany z kapustą zasmażaną z grzybami i opiekanymi ziemniakami tymiankiem z zimnym dipem do wyboru : chrzanowy, czosnkowy, tzatziki

KOLACJA II
Do wyboru: Strogonow, barszcz z pasztecikiem.

NAPOJE
Kawa i herbata ( bez ograniczeń).
Sok pomarańczowy i jabłkowy (bez ograniczeń)
Woda mineralna niegazowana z miętą i plastrami cytryny (bez ograniczeń)

DODATKI
Szpajza cytrynowa (6-8 osób) – 50zł
Szpajza czekoladowa (6-8 osób) – 55zł
Fondue czekoladowe z owocami – za dopłatą
Fontanna czekoladowa z owocami – za dopłatą
Menu weselne 2

OBIAD
Rosół z makaronem.
Pięć rodzajów mięsa po dwa kawałki na osobę (rolada wieprzowa i wołowa, udka z kaczki po królewsku, pieczeń wieprzowa z leśnym akcentem, indyk faszerowany brokułami i kieszeń ze schabu)
Kluski jasne i ciemne, ziemniaki.
Kapusta czerwona, biała kapusta zasmażana, surówka z białej kapusty.

DESER
Cztery rodzaje ciast deserowych

ZIMNA PŁYTA
Półmiski pieczonych mięs na zimno i wędlin ( schab nadziewany śliwką, karczek w staropolskiej marynacie, schab w sezamie)
Deski z serami (sery żółte, pleśniowe, rolada serowa, camembert w sezamie i kolorowym pieprzu).
Platery rybne ( śledzie podane na grzankach, mix ryb wędzonych).
Tymbaliki drobiowe, szynka z musem chrzanowym
Jajka faszerowane.
Dwa rodzaje sałatek.
Pieczywo, bułeczki z pieca, masło czosnkowe.

CIEPŁA NUTA
Mini szaszłyki drobiowe flambirowane.
Kabanosy w cieście z sosem żurawinowo-chrzanowym.

SŁODKA CHWILA
Lody waniliowe na musie truskawkowym z różyczką bitej śmietany.
Szpajza cytrynowa – miska (6-8 osób) – 50zł
Szpajza czekoladowa – miska (6-8 osób) – 55zł

KOLACJA I
Do wyboru:
Grillowany filet z kurczaka w sosie śmietanowo-pieczarkowym, pieczone ziemniaki lub frytki, surówka lub warzywa z sosem maślanym.
Grillowane fileciki z kurczaka otulone szynką parmeńską z odrobiną sosu serowego, pieczone ziemniaki lub frytki i bukiet warzyw.
Udziec wieprzowy serwowany z kapustą zasmażaną z grzybami i opiekanymi ziemniakami tymiankiem z zimnym dipem do wyboru : chrzanowy, czosnkowy, tzatziki.

KOLACJA II
Do wyboru:
Strogonow, barszcz z krokietem lub pasztecikiem, bogracz

NAPOJE
Napoje
Kawa i herbata ( bez ograniczeń).
Sok pomarańczowy i jabłkowy (bez ograniczeń)
Woda mineralna niegazowana z miętą i plastrami cytryny (bez ograniczeń)
Fontanna czekoladowa z owocami – za dopłatą.